zaterdag 22 november 2008

China seminar Maaseik 21-22 november 2008

Wat een topper is dit seminar geworden. Toen een jaar geleden bekend geraakte dat het Terracotta leger van Xi'an naar België kwam waren we er als de kippen bij ons herfstseminar te houden rond China.
De hele vrijdag hebben de heren een bijzonder boeiende dag meegemaakt met als speciale gastspreker Julien De Wilde, die vanuit zijn jarenlange ervaring met China, toch wel een specifieke kijk heeft meegegeven.

Toen ook Lucy Wang, na een sessie met de dames, nog even met de heren kwam mee discussiëren geraakte de zaal pas goed op dreef. Lucy, gedreven als ze is, gaf stevig weerwerk tegen bepaalde vooroordelen die wij tegen China zouden hebben en het geheel resulteerde in bijzonder boeiende discussies.

Op zaterdag volgde dan het unieke bezoek aan de terracotta krijgers. Waw, impressionant. Ik dacht een tijd geleden dat dit kleine krijgertjes waren maar ze zijn zo groot als een mens en zo zijn er destijds meer dan 500.000 gemaakt en begraven op de Chinese site. Mooi maar ook impressionant hoe dit destijds gebouwd is geweest.

Een prachtig seminar, iedereen in goede luim en bijzonder tevreden over het 'verre' Maaseik waar sommigen in het begin wat vragen over hadden

Geen opmerkingen: